19 Nov 2019 - 10:45am

L’AQUA ha estat guardonada amb la Menció Enric Renau i Permanyer

L’AQUA ha estat guardonada amb la Menció Enric Renau i Permanyer per l'estudi titulat:  “La qualitat de l’ensenyament superior d’Andorra i els objectius de desenvolupament sostenible”. Es tracta d’un estudi que es va elaborar conjuntament amb el Grup de Recerca Còmplex de la Universitat Autònoma de Barcelona i en el que van participar la Universitat d’Andorra, la Universitat Oberta La Salle, el Ministeri d’Educació i Ensenyament Superior, el Ministeri de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, la Comissió Nacional Andorrana per la UNESCO, el Fòrum Nacional de la Joventut d’Andorra, l’Observatori de Sostenibilitat d’Andorra (OBSA) i Andorra Sostenible.

El premi ha estat lliurat pel director del Consell Assessor per al Desenvolupament Sostenible de Catalunya, Arnau Queralt. L’han recollit la directora de l’AQUA, Marta Fonolleda juntament amb les autores de la publicació guardonada, Mercè Junyent i Ingrid Mulà. A l’acte també ha assistit el Sr. Ferran Costa, president de l’AQUA  i president de la Comissió Legislativa d’Educació, Recerca, Cultura, Joventut i Esports del Consell General d’Andorra.

La Menció Enric Renau i Permanyer neix amb la voluntat de reconèixer la figura i la tasca d'Enric Renau en l'àmbit de la investigació aplicada a el món de l'educació, la formació i el treball, fent valer la tasca de persones, projectes o institucions que afavoreixin la transformació i intersecció dels àmbits esmentats. És una Menció impulsada des d’Educaweb, el DEP Institut i el Col·legi de Politòlegs i Sociòlegs de Catalunya.

En el decurs de la seva història la menció ha reconegut la tasca de diversos organismes que han treballat a favor de la inserció laboral dels joves, els programes de suport a les organitzacions en la presa de decisions, la investigació aplicada sobre les persones amb discapacitat i la seva inclusió social i la recerca aplicada dirigida a la perspectiva de gènere i la seva incidència en l'àmbit de l'educació, la formació i el treball.

Val a dir que aquesta menció no s’atorga després d’una convocatòria prèvia sinó que és la institució organitzadora qui busca i escull els estudis aspirants als guardons. El projecte andorrà va ser l’escollit d’entre tres projectes finalistes.